Mergi spre compartimentul: Bucătăria
12 iulie 2023, 13:05 Bucătăria views 15055
12 iulie 2023, 13:05 Bucătăria views 15055

REŢETA ZILEI: Budincă de dovleac cu orez

Mod de preparare:

Dovleacul se curăţă, se taie bucăţele nu foarte mari. Se pune în ceaun, se toarnă laptele, se adaugă o parte din unt, sarea, zahărul şi orezul spălat. Se acoperă cu capac şi se dă la cuptor. Cînd este gata, se amestecă bine, se lasă să se răcească, apoi se pune oul bătut, portocala, untul care a rămas. Toate se bat, se adaugă stafidele spălate şi opărite. Totul se pune într-o tigaie unsă cu unt, se netezeşte, se presară cu caşcaval, se stropeşte cu unt şi se dă la cuptor, lăsîndu-se pînă se rumeneşte.

Ingrediente:

  •  800 g dovleac,
  • 2-3 linguri de lapte,
  • ½ pahar orez,
  • 2 linguri de stafide,
  • 2 linguri de zahăr,
  • 3 linguri de unt,
  • 3 ouă,
  • 2 linguri de pesmeţi,
  • 1 lingură de caşcaval dat prin răzătoare,
  • coajă (½ portocală) tăiată,
  • sare.

Cuvinte cheie:

reteta , alimentatie , bucataria

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1429
Populația:
1230 locuitori

Zăbriceni este un sat şi comună din raionul Edineţ. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Zăbriceni și Oneşti. Satul Zăbriceni este situat la o distanță de 16 km  de orașul Edineţ, la 14 km de stația de cale ferată Brătușeni și  la 218 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004 populaţia satului constituia 1230 de oameni. Prima atestare documentară a satului Zăbriceni (cu denumirea Zubriceni) din ținutul Hotin, datează din 17 aprilie 1429. 

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.