Mergi spre compartimentul: Bucătăria
20 aprilie 2023, 13:05 Bucătăria views 22983
20 aprilie 2023, 13:05 Bucătăria views 22983

REŢETA ZILEI: Fasole înăbuşite cu roşii

Mod de preparare:

Fierbeţi fasolea, treceţi-o prin strecurătoare şi săraţi-o. Ceapa tăiată cubuleţe prăjiţi-o pînă la culoarea aurie. Opăriţi roşiile, scoateți-le pieliţa şi daţi-le prin răzătoare măşcată, adăugaţi-le la ceapa prăjită, piperaţi şi lăsaţi să se înăbușe 3-5 minute. Uniţi masa obţinută cu fasolea fiartă. Înăbuşiţi încă puţin, la sfîrșit adăugaţi usturoiul (tocat cu cuţitul, de preferiţă) şi verdeaţa tocată mărunt. 

Ingrediente:

  • 1 pahar de fasole pentru fierbere (albă),
  • 3 roşii medii coapte,
  • 2 linguri de ulei,
  • 3 căţei de usturoi,
  • sare,
  • piper măcinat,
  • 1 lingură de verdeaţă tocată mărunt.

Recomandări:

E un fel de mîncare care e folosit rece ca aperitiv, dar şi ca garnitură universală caldă.

Cuvinte cheie:

post , reteta , bucataria

Comentarii

 (1)
  • #2 liberabit Răspunde Citează selecţia
     ferice de tine ca-ti permite sanatatea sa le maninci, apropo este vreo receta in bucataria moldoveneasca de salata cu fasole, stie cineva
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1604
Populația:
29 locuitori

Roşcani este un sat din cadrul comunei Pereni, raionul Rezina. Satul Roșcani este situat la o distanță de 27 km de orașul Rezina și la 110 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 29 de oameni. Menționat documentar în 1604.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.