REŢETA ZILEI: Fitofag înăbuşit cu vin
Mod de preparare:
Peştele se curăţă, se taie bucăţi, se presară cu sare, piper şi verdeaţă, se stropeşte cu vin şi ulei, apoi se pune la marinat pentru 1-2 ore la rece. Ceapa se taie fidea şi se prăjeşte. Ciupercile se taie bucăţele şi se prăjesc. Roşiile se curăţă de seminţe, de pieliţă şi se taie felii. În ceaun pe rînd se pun straturi o parte de ceapă, ciuperci şi roşii, apoi se pun bucăţile de peşte, care se acoperă din nou cu ceapă, ciuperci şi roşii, se presară cu pesmeţi, se adaugă piper boabe, foi de dafin, se toarnă vinul şi se înăbuşă cu capac la cuptor.
Acest fel de mîncare poate fi servit atît rece, cît şi cald.
Ingrediente:
- 1 kg peşte,
- 5-6 cepe,
- 4-5 ciuperci,
- 4-5 linguri ulei,
- 3-4 roşii,
- ¾ pahar vin alb sec,
- 1 lingură pesmeţi fărîmiţaţi,
- 2 linguri verdeaţă tăiată,
- sare,
- piper negru măcinat,
- piper boabe,
- foi de dafin.
Anunț important pentru moldovenii din nordul Italiei
Pașapoarte de tip nou vor apărea în R. Moldova. Cînd vor fi puse în circulație
Cetățenii moldoveni vor putea obține mai ușor pașaportul rusesc
China reia eliberarea tuturor tipurilor de vize, pentru prima dată în ultimii trei ani
În Chișinău va fi inaugurată o nouă ambasadă
Reprezentanții comunității muzicale de moldoveni stabiliți în Austria s-au reunit
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1860
- Populația:
- 1411 locuitori
Crasnogorca este o localitate-centru de comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 36 km de orașul Grigoriopol și la 66 km de Chișinău. Populaţia satului Crasnogorca alcătuia 1411 oameni în anul 2005. Satul Crasnogorca a fost înființat în anul 1860.
Comentarii
(0)