|
REŢETA ZILEI: Ardei graşi umpluţi, muraţi ca acasă
Mod de preparare:
Ardeii pregătiţi se pun într-o cratiţă emailată, se acoperă cu o farfurie, deasupra se pune o greutate. Peste 5 zile ardeii vor fi gata. Înainte de a se servi, se stropesc cu ulei, se presară cu ceapă verde şi se garnisesc cu pătrunjel.
Prepararea umpluturii: Morcovii, pătrunjelul, ceapa se taie pai, se rumenesc. Varza se taie mărunt, se freacă cu sare. Se adaugă merele tăiate felioare, legumele prăjite, verdeaţa. Se amestecă totul.
Ingrediente:
• 8-10 ardei graşi,
• 1 lingură ulei,
• 1 lingură ceapă verde tăiată mărunt,
• pătrunjel verde.
Pentru umplutură:
• ½ căpăţînă de varză,
• 2 morcovi,
• 1 rădăcină de pătrunjel,
• 2 cepe,
• 2 mere,
• 1/3 pahar ulei,
• 1 lingură sare,
• 3 linguri mărar,
• pătrunjel verde tăiat mărunt.
- Produsele Viorica Cosmetic, vedete la expoziția Cosmo Perfumery & Cosmetics 2024 din Bologna ©
- Utilaje agricole noi de la ATC-Agrotehcomerț la Moldagroteh-2024 ©
- Compania Agromașina, nelipsită la expoziția MOLDAGROTECH ©
- ASP va oferi servicii de documentare pentru diaspora moldovenescă din Franța
- Vești bune pentru moldoveni din Letonia
- Alexei Buzu a a avut întîlniri cu diaspora din Italia
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1820
- Populația:
- 1835 locuitori
Burlacu este un sat şi comună din raionul Cahul. Din componenţa comunei fac parte localităţile Burlacu și Spicoasa. Localitatea se află la distanța de 40 km de orașul Cahul și la 175 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1835 de oameni. Satul Burlacu a fost menționat documentar în anul 1820.
Comentarii
(0)