REŢETA ZILEI: Şalău cu legume la cuptor
Mod de preparare:
Peştele întreg se curăţă de solzi, măruntaie, se fac cîte patru tăieturi pe ambele părţi. Ingredientele pentru marinată se amestecă, se unge cu ele peştele, se lasă la marinat pentru 30-40 minute. Se dă la cuptor cu marinata într-o tava unsă cu ulei pentru 40-45 minute la 180 de grade. Cu 15 minute înainte de a fi gata, în tăieturi se pune untul. Legumele curăţate se taie: ciupercile mari şi roşiile – în jumătăţi, vinetele şi dovleceii – druguleţi, ardeii – fidea măşcată. Legumele tăiate se ung cu ulei şi se dau la cuptor la 180 de grade pentru 10-15 minute. Se sărează.
Peştele copt se serveşte cu legume, verdeaţă, felii de lămîie.
Ingrediente:
- 1 şalău(1,5 kg),
- 1 vînătă,
- 1 ardei dulce,
- 1 dovlecel,
- 5-6 ciuperci,
- 2 roşii,
- 3 linguri ulei,
- 0,75 g unt.
Pentru marinată:
- zeama unei lămîi,
- 3-4 linguri ulei,
- 2 linguri sos de soia,
- sare,
- piper negru măcinat.
- Un moldovean a decedat în SUA după ce a fost electrocutat de polițiști. Precizările MAE
- Veste bună pentru moldovenii în Spania
- Regim liberalizat de vize pentru traficul de mărfuri: cu cine a convenit acest lucru Ucraina
- Regimul liberalizat de vize cu Republica Ecuador a fost anulat
- Proiectul Moldovenii.md împlinește 13 ani
- Un angajat al ambasadei Republicii Moldova în Rusia a fost declarat persona non grata
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1717
- Populația:
- 711 locuitori
Iarova este un sat şi comună din raionul Soroca. Din componenţa comunei fac parte localităţile Balinţi, Balinții Noi și Iarova. Localitatea se află la distanța de 37 km de orașul Soroca și la 193 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 711 oameni. Satul Iarova a fost menționat documentar în anul 1717.
Comentarii
(2)