|
REŢETA ZILEI: Carne de porc înăbuşită cu fasole
Mod de preparare:
Fileul de porc de la omoplat sau de la pulpă se taie bucăţi nu prea mari, se presară cu sare şi piper şi se prăjeşte cu ceapa tăiată cuburi, apoi se pune în ceaun, se acoperă cu apă şi se înăbuşă pînă carnea este pe jumătate gata. Fasolea se pune la muiat pentru 5-7 ore, se fierbe pînă devine moale (dar întreagă), se sărează după ce este gata şi se adaugă la carne, se mai pune pastă de roşii prăjită şi se înăbuşă totul pînă este gata. Usturoi pisat, foi de dafin şi piper se adaugă înainte de a se scoate de pe foc. Se serveşte presărată cu verdeaţă tăiată.
Ingrediente:
- 500 g carne de porc,
- 1½ pahare fasole albe,
- 3 linguri ulei sau untură de porc,
- 3 cepe,
- 2 linguri de pastă de roşii,
- 2-3 căţei de usturoi,
- ½ lingură verdeaţă tăiată,
- sare,
- piper negru măcinat,
- foi de dafin.
- Un moldovean a decedat în SUA după ce a fost electrocutat de polițiști. Precizările MAE
- Veste bună pentru moldovenii în Spania
- Regim liberalizat de vize pentru traficul de mărfuri: cu cine a convenit acest lucru Ucraina
- Regimul liberalizat de vize cu Republica Ecuador a fost anulat
- Proiectul Moldovenii.md împlinește 13 ani
- Un angajat al ambasadei Republicii Moldova în Rusia a fost declarat persona non grata
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1925
- Populația:
- 755 locuitori
Lopățica este un sat și comună din raionul Cahul. Lopățica este unicul sat din comuna cu același nume. Localitatea se află la distanța de 32 km de orașul Cahul și la 163 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 755 de oameni. Satul Lopățica a fost înființat în anul 1925.
Comentarii
(0)