|
REŢETA ZILEI: Borş scăzut
Mod de preparare:
Căpăţînă de varză se taie în 4. Carnea se taie de-a lungul oaselor, cîte 2-3 coaste la o bucată. Legumele se taie felii măşcate. Toate ingredientele se pun în oală, se acoperă cu apă şi se fierb la foc puternic, îndepărtînd spuma, apoi se face focul mai slab şi se mai fierbe fără capac timp de 1,5-2 ore. Cantitatea lichidului trebuie să scadă cu 50-60%. Borşul se sărează la dorinţă la urmă.
Borşul gata are un gust iute-acru, gras şi concentrat. Este un remediu popular tradiţional după o petrecere veselă.
Ingrediente:
- 800 gr carne de piept de porc,
- 1 căpăţînă de varză murată (1 kg),
- 1 morcov,
- 1 ceapă,
- 1 rădăcină pătrunjel,
- sare,
- piper negru măcinat,
- 1 lingură verdeaţă tăiată.
- Un moldovean a decedat în SUA după ce a fost electrocutat de polițiști. Precizările MAE
- Veste bună pentru moldovenii în Spania
- Regim liberalizat de vize pentru traficul de mărfuri: cu cine a convenit acest lucru Ucraina
- Regimul liberalizat de vize cu Republica Ecuador a fost anulat
- Proiectul Moldovenii.md împlinește 13 ani
- Un angajat al ambasadei Republicii Moldova în Rusia a fost declarat persona non grata
- Oamenii de știință de la Stanford au declarat că au inventat o metodă de creare a unui om artificial
- Cutele de viespi în medicina tradițională
- În Europa, temperaturile sălbatice sunt neobișnuite, un astfel de aprilie nu a mai fost de mult timp…
- Lămâie și bicarbonat de sodiu - o combinație puternică de tratament!
- Cum să dezvoltăm sinceritatea în copii
- Astăzi este Ziua Pământului
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1854
- Populația:
- 844 locuitori
Semionovca este un sat şi comună din raionul Ştefan Vodă. Semionovca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Ștefan Vodă și la 100 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 844 de oameni. Satul Semionovca a fost menționat documentar în anul 1854.
Comentarii
(0)