Mergi spre compartimentul: Bucătăria
17 iunie 2020, 15:00 Bucătăria views 8132
Cum congelezi corect legumele
17 iunie 2020, 15:00 Bucătăria views 8132

Cum congelezi corect legumele

După ce vei spăla și vei toca legumele, pune-le într-o pungă cu șină. După aceea poți închide șina, avînd grijă să lași într-un capăt puțin spațiu. Acolo vei pune un pai cu ajutorul căruia vei trage aerul din interiorul pungilor. Astfel vei economisi mai mult spațiu în congelator.

Mai jos vei găsi și alte trucuri eficiente care te ajută în bucătărie. Iată despre ce este vorba:

1. Pentru ca brînza și cașcavalul să se mențină prospete cît mai mult timp, este bine să păstrezi ambalajul lor. Taie o bucată din ambalaj, cu tot cu produs. După care, folosește restul ambalajului pentru a împacheta brînza sau cașcavalul.

2. Poți separa gălbenușurile cu ajutorul unei sticle. Ai nevoie de o sticlă de jumătate de litru. Pune gura sticlei deasupra gălbenușului. După aceea apasă ușor, astfel încît acesta să intre în sticlă. Și asa se vor separa gălbenușurile de albuș.

3. Pentru a topi untul, poți folosi un truc simplu și eficient. Tot ce trebuie să faci este să fierbi puțină apă. DUpă aceea o vei pune într-o cană. Cînd cana se încălzește, varsă apa. Pune cana caldă deasupra recipientului în care ai pus untul și las-o cîteva secunde pînă cînd acesta se va topi.

4. Poți stoarce ușor o lămîie. Înainte de toate, pune lămîia pe un tocător de lemn. Rulez-o de cîteva ori. Apoi taie fructul pe jumătate. După aceea poți stoarce fiecare jumătate a lămîii.

5. Nu este obligatoriu să folosești un cuțit pentru a curăța morcovii. Ai putea folosi un burete din sîrmă. Aceasta trebuie să fie fină, din inox. Tot ce trebuie să faci este să freci morcovii cu acel burete, sub un jet de apă. Astfel se vor curăța mai ușor.

Sursa: teotrandafir.com

Cuvinte cheie:

legume , sfat , bucataria

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1930
Populația:
10 locuitori

Chirilovca este un sat din cadrul comunei Halahora de Sus, raionul Briceni. Satul se află la o distanță de 14 km de orașul Briceni și la 223 km de Chișinău. Populația satului constituie 10 locuitori. Satul Chirilovca a fost întemeiat în anul 1930, trăgîndu-și denumirea  de la numele primului gospodar stabilit în acea zonă.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.