Mergi spre compartimentul:
Bucătăria
REŢETA ZILEI: Ciorbă de urzici
Mod de preparare:
Orezul, ceapa şi rădăcinile tăiate cuburi mici se pun la fiert în apa sărată clocotită şi se fierb până devin moi. Apoi se pun urzicile, opărite şi mărunţite, borşul, piperul, leuşteanul. Ciorba se dă în clocot. Se adaugă gălbenuşurile bătute cu smântână şi unt. Se mai dă într-un clocot şi se ia de pe foc.
Se serveşte presărată cu verdeaţă tocată.
Ingrediente:
- 6 pahare apă,
- 500 g frunze de urzici tinere,
- 3 linguri orez,
- 4 cepe,
- 2 morcovi,
- 1 rădăcină de pătrunjel,
- 2 linguri unt,
- 2 ouă (gălbenuşuri),
- 2 linguri de smântână,
- 2 pahare borş acru sau un pic de acid citric,
- sare,
- piper negru boabe,
- 1 lingură verdeaţă de leuştean tocată,
- 1 lingură de verdeaţă tăiată de mărar şi pătrunjel.
- Produsele Viorica Cosmetic, vedete la expoziția Cosmo Perfumery & Cosmetics 2024 din Bologna ©
- Utilaje agricole noi de la ATC-Agrotehcomerț la Moldagroteh-2024 ©
- Compania Agromașina, nelipsită la expoziția MOLDAGROTECH ©
- ASP va oferi servicii de documentare pentru diaspora moldovenescă din Franța
- Vești bune pentru moldoveni din Letonia
- Alexei Buzu a a avut întîlniri cu diaspora din Italia
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
Localitățile Republicii Moldova
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1772
- Populația:
- 561 locuitori
Buzduganii de Sus este un sat din cadrul comunei Valea Mare, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 8 km de orașul Ungheni și la 117 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 561 de oameni. Satul Buzduganii de Sus a fost menționat documentar în anul 1772.
Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.
Comentarii
(0)