Mergi spre compartimentul: Bucătăria
22 decembrie 2019, 10:30 Bucătăria views 10243
Aceste produse nu trebuie să le cumperi de sărbători
22 decembrie 2019, 10:30 Bucătăria views 10243

Aceste produse nu trebuie să le cumperi de sărbători

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) ne recomandă să alegem produse de calitate pentru masa de sărbătoare, mai mult decît atît produsele alimentare trebuie cumpărate numai din magazine specializate, locuri special amenajate și, evident, autorizate.

  • La procurarea ouălor trebuie să examinăm aspectul exterior. Coaja ouălor proaspete trebuie să fie curată, tare, întreagă, mată, poroasă, fără pete și miros. Termenul de păstrare este de 28 zile de la data ouatului, la cea mai mică temperatură din frigider.
  • Laptele trebuie să fie de culoare albă sau cu o nuanță slab gălbuie, în cazul laptelui cu un conținut sporit de grăsimi. Laptele nu se recomandă a fi folosit nepasteurizat, acesta trebuie fiert foarte bine. Lapte pasteurizat este numit laptele care a fost tratat termic apoi răcit și este un produs gata pentru consum.
  • Carnea trebuie procurată doar în stare proaspătă, să fie elastică, de o culoare de la roz pal pînă la roșu închis, în urma apăsării cu degetul să revină la forma inițială și să nu prezinte suprafața lipicioasă, urît mirositoare. Neapărat trebuie să fie aplicată ștampila de control sanitar-veterinar.
  • Peștele proaspăt trebuie păstrat și expus în vase cu gheață, parțial acoperit de gheață. Neapărat acordăm atenție suprafeței acestuia, care trebuie să fie curată, cu un strat uniform de solzi, culoarea potrivit speciei, bronhiile roșii, cu nuanță caracteristică speciei, fără rupturi. Peștele alterat are solzii ușor desprinși, corpul este acoperit cu mucus urît mirositor, bronhii de culoare cenușie sau brună.

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) ne recomandă ca în perioada sărbătorilor să procurăm produsele alimentare numai din locuri autorizate care asigură condițiile sanitaro-igienice specifice și unde produsele sînt supuse controlului sanitar-veterinar.

 

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

sarbatoare , produse

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1840
Populația:
2003 locuitori

Caşunca este un sat şi comună din raionul Floreşti. Caşunca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 17 km de orașul Florești și la 120 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2003 oameni. Satul Caşunca a fost înființat în anul 1840.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.