Mergi spre compartimentul: Bucătăria
05 aprilie 2018, 15:00 Băuturi tradiţionale views 13812
Vinurile moldovenești au cîștigat 8 medalii la Londra
05 aprilie 2018, 15:00 Băuturi tradiţionale views 13812

Vinurile moldovenești au cîștigat 8 medalii la Londra

Producătorii de vinuri moldovenești au cucerit opt medalii la o nouă competiție, organizată la Londra – „London Wine Competition' 2018".

Cele opt vinuri de la patru întreprinderi autohtone au fost distinse în baza rezultatelor acestei competiții.

Concursul a avut loc în perioada 8-9 martie. În cadrul acestuia, au fost acordate 16 medalii de aur, 137 de argint și 196 de bronz. Pentru a obține o medalie de aur era necesară acumularea a minimum 90 de puncte. Pentru o medalie de argint – 76-89 de puncte și pentru cea de bronz – 65-75 de puncte.

Acest concurs este orientat spre promovarea brandurilor de vin, astfel încît acestea să fie recunoscute de consumatorii de vin. El este menit să distingă vinurile pe care consumatorii doresc să le cumpere și care au un preț accesibil pentru cumpărătorii comerciali. Aceasta este diferența față de alte competiții.

Vinurile sînt evaluate ținînd cont de trei criterii – calitate, raport preț/calitate și aspectul produsului. Prin calitate se mai subînțelege potabilitatea vinului, atunci cînd toate componentele lui sînt bine echilibrate, iar vinul este plăcut și ușor de băut.

Pe piețele din Marea Britanie și Statele Unite există noțiunea de „value for money" (valoare pentru bani). Acest lucru înseamnă cel mai bun raport preț/calitate al produsului. Pentru aceasta, vinul nu trebuie să fie cel mai ieftin de pe raft. „London Wine Competition" examinează valoarea vinului pe care producătorul îl oferă consumatorilor pentru banii solicitați.

Potrivit organizatorilor, poate cea mai importanta componentă a brandului de vin este aspectul produsului, deoarece consumatorul alege vinul cu ochii. Pînă la 65% dintre consumatori vor încerca un vin nou numai pentru că acesta ar fi atractiv și, bineînțeles, dacă este potrivit la preț. În general, putem spune că concursul apreciază vinurile pentru că sînt accesibile și atractive pentru consumatori.

Cîștigătorii concursului vor primi sprijin în cadrul unei campanii de informare a consumatorilor, în special prin intermediul rețelelor de socializare și al aplicațiilor de comparare a vinurilor.

„London Wine Competition" a fost organizat de Compania Beverage Trade Network, lider în domeniul marketingului prin Internet și, de asemenea, reprezintă o platformă B2B, care deservește industria băuturilor.

Sursa: wine-and-spirits.md

Cuvinte cheie:

medalie , vin , Londra

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
324 locuitori

Secărenii Noi este un sat din cadrul comunei Secăreni, raionul Hînceşti. Localitatea se află la distanța de 38 km de orașul Hîncești și la 76 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 324 de oameni. Satul Secărenii Noi a fost înființat în secolul XX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.