Mergi spre compartimentul: Bucătăria
31 ianuarie 2023, 13:05 Bucătăria views 16084
31 ianuarie 2023, 13:05 Bucătăria views 16084

REŢETA ZILEI: „Trei ciobănei”

Mod de preparare:

Se taie toate bucăţile de carne felii egale, se bat prin peliculă pînă la grosimea de 0,3-0,5 cm, se sărează, se piperează, se taie panglici cu lăţimea de 2 cm cît se poate de lungi. Slănina afumată fără şorici se taie la fel panglici de aceeaşi lăţime. (ca să fie mai uşor de tăiat se congelează în prealabil). Semifabricatele se rulează într-o spirală respectîndu-se următoarea ordine – pe centru − spirala din carne de vită, în mijloc– fileul din carne de găină, pe exterior – spirala din carne de porc. Între fiecare fel de carne se pune cîte un strat de slănină afumată. Întăriţi-le cu beţişoare pentru frigărui sau ace în formă de cruce. Coaceţi-le la grătar timp de 10 minute la foc mediu.

Ingrediente:

•    600 g de file carne de vită,
•    600 g muşchi de porc de pe spate,
•    500 g fileu de găină,
•    150 g de slănină afumată,
•    sare,
•    piper negru măcinat.

Cuvinte cheie:

reteta , bucataria , carne

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:
Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1429
Populația:
1226 locuitori

Bahmut este un sat şi comună din raionul Călăraşi. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Bahmut și Bahmut – stație de cale ferată.  Satul Bahmut este aşezat la poalele codrilor din zona de centru-vest a republicii, la o distanță de 25 km de orașul Călăraşi şi la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004 populaţia satului constituia 1226 de oameni. Prima atestare documentară a satului Bahmut datează din anul 1429.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.