Mergi spre compartimentul: Bucătăria
01 noiembrie 2023, 13:05 Bucătăria views 20003
REŢETA ZILEI: Colţunaşi cu brînză
01 noiembrie 2023, 13:05 Bucătăria views 20003

REŢETA ZILEI: Colţunaşi cu brînză

Mod de preparare:

Pe masă se pune grămăjoară făina, în mijloc se face o adîncitură, acolo se toarnă apa şi oul, se pune sarea, se frămîntă un aluat tare şi se lasă pentru 30 minute. Se întinde o foaie de 1,5 mm grosime. Se taie pătrăţele, în fiecare pătrăţel se pune umplutura, iar marginile se lipesc. În apă fierbîndă cu puţină sare, se pun colţunaşii şi se fierb pînă sunt gata. Colţunaşii se servesc presăraţi cu usturoi pisat (la dorinţă), se ung cu smîntînă şi se garnisesc cu verdeaţă.

Prepararea umpluturii: Se amestecă bine brînza dată prin răzătoare, oul crud, sarea (la dorință) şi verdeaţa tăiată.

Ingrediente:

•    1½ pahar făină de grîu,
•    ½ pahar apă,
•    1 ou,
•    4 linguri smîntînă,
•    2 căţei de usturoi (la dorinţă),
•    sare,
•    1 lingură de verdeaţă de mărar şi pătrunjel tocate.

Pentru umplutură:
•    3 pahare de brînză nesărată dată prin răzătoare,
•    1 ou,
•    sare,
•    1 lingură de verdeaţă de verdeaţă de mărar şi pătrunjel tocate.

Cuvinte cheie:

reteta , bucataria , alimentatie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1420
Populația:
4916 locuitori

Vărzăreşti este un sat şi comună din raionul Nisporeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Şendreni şi Vărzăreşti. Localitatea este situată la hotar cu oraşul Nisporeni şi la o distanţă de 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului Vărzăreşti constituia 4916 oameni. Prima atestare documentară a satului Vărzăreşti datează din anul 1420.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.