|
REŢETA ZILEI: Carne de vită cu praz
Mod de preparare:
Carnea de la pulpă se taie felii, se bate, se presară cu sare şi piper, se trece prin faină şi se rumeneşte cu ulei pe ambele părţi. Prazul se taie inele, se pune pe fundul ceaunului, deasupra se pune carnea prăjită, pe carne - roşiile curăţate de pieliţă şi tăiate, se acoperă cu ceapă, se adaugă pastă de ardei graşi şi sare. Se acoperă cu un capac şi se înăbuşă la cuptor. Cu 15 minute înainte de a se scoate din cuptor se toarnă vinul, se pun foi de dafin, piper, verdeaţă tăiată şi usturoi pisat.
Ingrediente:
- 700 g carne de vită,
- 2 fire praz,
- 4-5 linguri verdeaţă tăiată,
- 4-5 linguri ulei,
- sare,
- piper negru măcinat,
- ½ pahar vin alb sec,
- ½ lingură făină,
- 2 căţei de usturoi,
- 5-6 roşii,
- 1-2 ardei graşi roşii,
- foi de dafin.
- Un moldovean a decedat în SUA după ce a fost electrocutat de polițiști. Precizările MAE
- Veste bună pentru moldovenii în Spania
- Regim liberalizat de vize pentru traficul de mărfuri: cu cine a convenit acest lucru Ucraina
- Regimul liberalizat de vize cu Republica Ecuador a fost anulat
- Proiectul Moldovenii.md împlinește 13 ani
- Un angajat al ambasadei Republicii Moldova în Rusia a fost declarat persona non grata
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1604
- Populația:
- 2928 locuitori
Prepeliţa este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Mihailovca, Prepelița, Clișcăuți, Șestaci. Satul Prepelița se află la distanța de 16 km de orașul Sîngerei și la 85 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004 populaţia satului constituia 2928 de oameni. A fost menționat documentar în 1604 cu numele Burnărești.
Comentarii
(0)