Mergi spre compartimentul: Bucătăria
18 ianuarie 2024, 13:05 Bucătăria views 28750
REŢETA ZILEI: „Mandja” (mîncare găguzească)
18 ianuarie 2024, 13:05 Bucătăria views 28750

REŢETA ZILEI: „Mandja” (mîncare găguzească)

Mod de preparare:

Găina prelucrată o tăiem în bucăţi o prăjim pînă se formează o coajă aurie într-un ceaun în ulei vegetal, adăugăm apă fierbîndă, astfel ca carnea să fie acoperită. Adăugăm sare şi lăsăm să fiarbă înăbuşit pînă este gata. Curăţăm morcovul şi ceapa, tăiem legumele cubuleţe, le punem în ulei încins adăugînd paprica. Prăjim făina pe tigaia încinsă fără grăsimi pînă apare un miros de nuci.

În procesul fierberii scoatem spuma şi grăsimea în plus. Grăsimea din bulion o adăugăm în legume şi le lăsăm pe foc pînă se înmoaie legumele, introducem făina, amestecăm adăugăm cîteva linguri de bulion, amestecăm astfel ca să nu fie cocoloaşe şi adăugăm bulionul. Punem carnea şi ardeiul iute tăiat mărunt. Lăsăm să fiarbă 1-2 minute. Înainte de a se servi se presară cu mărarul tocat mărunt.

Ingrediente:

•    1 găină (1,3-1,5 kg),
•    5-6 cepe,
•    2 morcov,
•    1 ardei dulce,
•    2 linguri de făină de grîu,
•    3-4 linguri de ulei vegetal,
•    piper roşu măcinat măşcat (paprica),
•    sare.

Cuvinte cheie:

reteta , alimentatie , bucataria , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1495
Populația:
10196 locuitori
Logo

Rezina este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Rezina. Amplasat în nord-estul republicii, pe malul drept al Nistrului, oraşul Rezina se află la o distanţă de 98 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituie 10196 locuitori. Localitatea Rezina este atestată documentar în anul 1495.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.