Mergi spre compartimentul: Bucătăria
09 aprilie 2019, 10:35 Băuturi tradiţionale views 15481
Vinurile moldoveneşti au obținut sute de medalii
09 aprilie 2019, 10:35 Băuturi tradiţionale views 15481

Vinurile moldoveneşti au obținut sute de medalii

Vinurile moldoveneşti sînt tot mai apreciate peste hotare. Acestea au obținut în 2018 un număr record de medalii la competițiile internaționale.

Potrivit Oficiului Naţional al Viei şi Vinului, în total, companiile vinicole din Moldova au cucerit 673 de distincţii anul trecut. Numărul acestora este dublu faţă de 2017 cînd producătorii moldoveni au primit 362 de medalii.

572 de distincţii au fost cîştigate la concursuri internaţionale în ţări precum Germania, Maria Britanie, Franţa, Belgia, Austria, Polonia. Alte 100 de medalii au fost cucerite la concursul Black Sea Region Wines &Spirits Contest, organizat la Chișinău sub patronajul Organizației Internaționale a Viei și Vinului.

Companiile care stau în fruntea clasamentului privind numărul de medalii obţinute nu s-a schimbat faţă de anul precedent.

Participarea la concursurile internaționale și locale a fost sponsorizată de Oficiul Național al Viei și Vinului și Proiectul Ameliorarea Competitivității din Moldova, finanțat de USAID și Ambasada Suediei.

Sursa: publika.md

Cuvinte cheie:

vin , medalie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1790
Populația:
3200 locuitori

Lunga este este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Lunga este este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 3 km de orașul Dubăsari și la 42 km de Chișinău. Populaţia satului Lunga alcătuia 3200 de oameni în anul 2011. Satul Lunga a fost menționat documentar în anul 1790.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.