Mergi spre compartimentul: Bucătăria
04 august 2020, 12:40 Bucătăria views 5215
Reacția italienilor la bucatele din bucătăria moldovenească (Video)
04 august 2020, 12:40 Bucătăria views 5215

Reacția italienilor la bucatele din bucătăria moldovenească (Video)

Mai multe cupluri din Italia s-au aventurat într-o călătorie gastronomică prin mai multe țări ale lumii, iar cînd au ajuns să guste din mîncarea moldovenească au rămas uimiți de combinația de gusturi și cuceriți de gustoșeniile puse pe masa lor, scrie noi.md

Aceștea au gustat din cinci mîncăruri tradiționale moldovenești: ghiveci moldovenesc, plăcintă cu brînză și verdețuri, urs, mamaligă și cușma lui Guguță și evident au savurat din vinurile moldovenești.

Participanții la experiment au fost cuceriți la propriu de gustul bucatelor moldovenești spunînd că acestea seamănă cu unele mîncăruri italiene iar de-a lungul călătorie gastronomice s-au simțit ca acasă.

Mai jos vedeți reacțiile italienilor pe tot parcursul experimentului.

Totodată, reamintim că informații amănunțite despre bucatele și băuturile tradiţionale moldoveneștiistoria și cultura vinului la moldovenitradiţii şi inovaţii în alimentaţia moldovenilorproduse pentru sănătatereţete culinarebucate de sărbătoarebucate mănăstireştibucate de postconserve de casă și secretele bucătăriei moldovenești pot fi aflate la compartimentul «BUCĂTĂRIA» a proiectului moldovenii.md.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Italia , bucataria , bucatele

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1955
Populația:
650 locuitori

Şurii Noi este un sat din cadrul comunei Şuri, raionul Drochia. Localitatea se află la distanța de 4 km de orașul Drochia și la 185 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 650 de oameni. Satul Şurii Noi a fost înființat în anul 1955.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.