REŢETA ZILEI: Pui înăbuşit cu mere
Mod de preparare:
Puii se taie bucăţi, se sărează şi se pipărează. Merele se curăţă de coajă şi se amestecă cu pastă de roşii, se adaugă foi de dafin. Amestecul se pune în ulcele ceramice, deasupra se pune cimbru, apoi carnea şi pieptul de porc afumat. Se presară cu sare şi verdeaţa tăiată, se acoperă cu bulion şi cu smîntînă. Ulcelele se acoperă cu capace şi se dau la cuptor pentru o oră.
Carnea se serveşte în farfurii, deasupra se toarnă sos. Se garniseşte cu felii de roşii şi pătrunjel verde. Poate fi servită cu mămăligă sau cu orez fiert.
Ingrediente:
- 2 pui,
- 100 g piept de porc afumat,
- 2 linguri pastă de roşii,
- 3 mere (acre),
- 3 linguri smîntînă,
- 1 pahar bulion de carne,
- foi de dafin,
- sare,
- piper negru măcinat,
- pătrunjel şi cimbru verde,
- 2 linguri verdeaţă tocată.
- Un moldovean a decedat în SUA după ce a fost electrocutat de polițiști. Precizările MAE
- Veste bună pentru moldovenii în Spania
- Regim liberalizat de vize pentru traficul de mărfuri: cu cine a convenit acest lucru Ucraina
- Regimul liberalizat de vize cu Republica Ecuador a fost anulat
- Proiectul Moldovenii.md împlinește 13 ani
- Un angajat al ambasadei Republicii Moldova în Rusia a fost declarat persona non grata
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1773
- Populația:
- 2868 locuitori
Feşteliţa este un sat şi comună din raionul Ştefan Vodă. Feşteliţa este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 8 km de orașul Ștefan Vodă și la 91 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2868 de oameni. Satul Feşteliţa a fost menționat documentar în anul 1773.
Comentarii
(0)