Mergi spre compartimentul: Bucătăria
24 noiembrie 2023, 13:05 Bucătăria views 2781
REŢETA ZILEI: Ciorbă ca la ţară
24 noiembrie 2023, 13:05 Bucătăria views 2781

REŢETA ZILEI: Ciorbă ca la ţară

Mod de preparare:

Fasolea se fierbe până este pe jumătate gata. Carnea se taie bucăţi mici, se pune în apă rece şi se fierbe până este gata. Buli­onul se strecoară, în bulion se pune fasolea, rădăcinile, tăiate fidea, cartofii tăiaţi felii. Cu 5-7 minute înainte de a lua de pe foc, se adaugă roşiile mărunţite, leuşteanul, borşul, se dă în clocot, se sărează, se presară cu verdeaţă, se pune ardei iute.

Ciorba se serveşte în castroane de ceramică.

Ingrediente:

  • 6 pahare apă,
  • 500 g carne de oi,
  • 1 pahar fasole albe,
  • 2 cartofi,
  • 2 cepe,
  • 1 morcov,
  • 1 rădăcină de pătrunjel,
  • ½ rădăcină de ţelină,
  • 3 roşii,
  • 2 pahare borş acru (vezi reţeta Borş de tărîţe) sau un pic de sare de lămâie,
  • sare,
  • 1 ardei iute,
  • 1 lingură leuştean verde tăiat,
  • 1 lingură verdeaţă (mărar şi pătrunjel) tăiată.

Cuvinte cheie:

reteta , bucataria

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1872
Populația:
52 locuitori

Bogdanovca este un sat din cadrul comunei Iserlia, raionul Basarabeasca. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Basarabeasca și la 68 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 52 de oameni. Satul Bogdanovca a fost menționat documentar în anul 1872.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.