Mergi spre compartimentul: Cinematografia
22 ianuarie 2014, 11:18 Cinematografia views 13365
Filmul «Nuntă în Basarabia» la Festivalul Cinematografic «Europa che ride»
Foto: agerpres.ro
22 ianuarie 2014, 11:18 Cinematografia views 13365

Filmul «Nuntă în Basarabia» la Festivalul Cinematografic «Europa che ride»

Accademia di Romania participă cu filmul «Nuntă în Basarabia» (2012) la Festivalul Cinematografic «Europa che ride» (10 ianuarie - 2 februarie 2014), informează instituţia de cultură într-un comunicat difuzat marţi.

«Nuntă în Basarabia» - care va fi difuzat la Casa del Cinema - este o comedie romantică, în regia lui Nap Toader. Filmul prezintă conflictele reieşite în urma interacţiunii între nuntaşii din România şi cei din Republica Moldova la o nuntă ce are loc în Chişinău. Filmul a primit premiul special al juriului la Tallinn Black Nights Film Festival.

«Europa che ride» este un festival de film organizat de clusterul EUNIC (Institutul Naţional de Cultură al Uniunii Europene), la Roma, în colaborare cu Casa del Cinema în cadrul proiectului Il ratto d'Europa al Teatrului din Roma.

În fiecare vineri şi duminică la Casa del Cinema se află «Europa che ride» în faţa stereotipurilor, prejudecăţilor, iluzii absurde şi naive de zi cu zi. O mare comedie a vieţii cotidiene care uneşte italieni, unguri, germani, spanioli, polonezi, finlandezi, români, slovaci, austrieci.

Sursa: agerpres.ro

Cuvinte cheie:

film , Festival , nunta , Europa

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1588
Populația:
1009 locuitori

Ţipleteşti este un sat din cadrul comunei Alexăndreni, raionul Sîngerei. Localitatea se află la 47 km de orașul Sîngerei și la 88 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1009 oameni. Satul Țipletești a fost menționat documentar în anul 1588.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.