Mergi spre compartimentul: Cinematografia
12 mai 2014, 16:06 Cinematografia views 10486
La Chișinău a început cea de-a III-a ediţie a Festivalului Filmului European
Foto: moldpres.md
12 mai 2014, 16:06 Cinematografia views 10486

La Chișinău a început cea de-a III-a ediţie a Festivalului Filmului European

Cea de-a treia ediţie a Festivalului Filmului European a început ieri seara la Cinematograful „Gaudeamus". Pînă pe 17 mai, la Chişinău vor fi proiectate 14 filme artistice de lung metraj, relatează MOLDPRES.

La inaugurarea festivalului au fost prezentate peliculele "La limita de jos a cerului" (România-Republica Moldova), "Fata dansată pînă la moarte (Ungaria) şi "Vîntul prielnic – Notiţele unui călător" (Austria).

Pe parcursul a încă cinci zile, vor fi proiectate filmele "Acasă în Marienfeld" (Germania), "Kooky se întoarce" (Cehia), "Deturnarea" (Danemarca), "21 moduri de a ruina o căsătorie" (Finlanda), "De la fereastra ta la a mea (Spania), "Sărută-mă din nou" (Italia), "Avalon" (Suedia), "Pierrot nebunul" (Franţa), "Dresorul de insecte" (Lituania), "Stau într-un copac şi mă simt bine" (Slovacia), "Wałęsa, omul speranţei" (Polonia).

Intrarea la toate proiecţiile este liberă.

Chişinăul a mai găzduit festivaluri ale filmului american, britanic, francofon, ceh, polonez, românesc, rusesc, ucrainean etc.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

film , Festival , Chisinau , Cinematografie , cultura

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1708
Populația:
59 locuitori

Orehovca este un sat din cadrul comunei Salcia, raionul Taraclia. Localitatea se află la distanța de 45 km de orașul Taraclia și la 176 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 59 de oameni. Satul Orehovca a fost menționat documentar în anul 1708 cu denumirea Bisericuța.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.