Mergi spre compartimentul: Cinematografia
15 mai 2014, 16:42 Cinematografia views 10363
Pelicula regizorului moldovean participă la festivalul de la Cannes
Foto: mrschilling.com
15 mai 2014, 16:42 Cinematografia views 10363

Pelicula regizorului moldovean participă la festivalul de la Cannes

Moldova va fi reprezentată pe Croazetă de regizorul Dumitru Grosei. Scurtmetrajul "Cadoul", realizat de cineastul moldovean va fi proiectat la Cannes în catalogul Romanian Short Waves 2014.

Pelicula va fi prezentată pe 18 mai, la Palais des Festivals, în cadrul evenimentului numit Short Film Festival, alături de alte scurtmetraje ale regizorilor români. Romanian Short Waves este un program care urmăreşte promovarea filmelor independente.

Filmul "Cadoul" prezintă povestea unei relaţii dintre tată şi fiu. Pelicula a fost filmată în România şi a costat aproximativ 10 mii de euro.

Sursa: publika.md

Cuvinte cheie:

Moldova , Cannes , Cinematografie , Festival , film

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1927
Populația:
419 locuitori

Tomaiul Nou este un sat şi comună din raionul Leova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Sărăţica Veche și Tomaiul Nou. Localitatea se află la distanța de 40 km de orașul Leova și la 70 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 419 oameni. Satul Tomaiul Nou a fost menționat documentar în anul 1927.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.