Mergi spre compartimentul: Cinematografia
30 iunie 2014, 14:17 Cinematografia views 7891
Caravana cinematografică va cutreiera Moldova
Foto: trm.md
30 iunie 2014, 14:17 Cinematografia views 7891

Caravana cinematografică va cutreiera Moldova

Filmul documentar „Te iubesc, Ion şi Doina" va fi prezentat publicului larg din 15 oraşe din ţară şi din afara Republicii Moldova, în cadrul Caravanei cinematografice CRONOGRAF cadRO TUR. Prima ediţie a caravanei a avut loc pe 29 iunie, la Costiceni, regiunea Cernăuţi.

Potrivit organizatorilor, CRONOGRAF cadRO TUR va deschide ușile sălilor de cinema din casele de cultură şi organizând proiecții în aer liber, oferind publicului din întreaga țară o retrospectivă a celor mai bune filme prezentate până acum la festival şi premiate cu trofeul cadRO.

Astfel, în perioada iulie-august, echipa caravanei va trece prin orașele din nordul și centrul țării, staționând în fiecare localitate câte două zile. În luna septembrie, caravana CRONOGRAF cadRO TUR va străbate sudul Moldovei și ulterior va trece dincolo de Prut, la Iași. Destinația finală fiind Chișinău, iar cinefilii din capitală vor putea urmări itinerarul parcurs, precum și impresiile publicului din toată țara, redate într-un making-of, proiectat pe marele ecran la finalizarea proiectului.

Organizatorii susțin că scopul acestui turneu este să animeze viaţa culturală din Republica Moldova şi să aducă mai aproape de publicul autohton documentare de calitate din întreaga lume.

CRONOGRAF cadRO TUR este organizat de OWH Studio în parteneriat cu Ministerul Culturii, Ministerul Tineretului şi Sportului al Republicii Moldova, Departamentul Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni şi TV5 MONDE.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

Cinematografie , film , cultura , Moldova , Romania

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1585
Populația:
1397 locuitori

Fîntîniţa este un sat şi comună din raionul Drochia. Din componenţa comunei fac parte satul Fîntîniţa și stația de cale ferată Ghizdita. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1397 de oameni. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Drochia și la 194 km de Chișinău. Satul Fîntînița a fost menționat documentar în anul 1585.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.