Mergi spre compartimentul: Cinematografia
20 octombrie 2014, 15:49 Cinematografia views 8671
Moldova participă în premieră la un festival de film la Luxemburg
Foto: gstatic.com
20 octombrie 2014, 15:49 Cinematografia views 8671

Moldova participă în premieră la un festival de film la Luxemburg

Republica Moldova participă în premieră la cea de-a şaptea ediţie a festivalului „CinEast". Evenimentul ce se desfăşoară la Luxemburg este dedicat filmului din Europa Centrală şi de Est.

O premieră pentru „CinEast" este invitarea Republicii Moldova la festival prin prezenţa cineastului Igor Cobileanski cu filmul „La limita de jos a cerului", o coproducţie a României şi Republicii Moldova.

În cadrul festivalului ce are loc în perioada 9-26 octombrie, vor fi prezentate şi scurtmetrajele „Quod Erat Demonstrandum" de Andrei Gruzsniczki şi „Viktoria" de Maya Vitkovam, „Roxanne" de Vali Hotea şi „Carmen" de Doru Niţescu.

ICR Bruxelles este partener al „CinEast" şi sprijină participarea invitaţilor români în festival cu scopul de a promova filmul românesc şi francofonia în spaţiul Benelux.

Sursa: tv7.md

Cuvinte cheie:

Cinematografie , Festival , Moldova , Luxemburg

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1595
Populația:
3002 locuitori

Crocmaz este un sat şi comună din raionul Ştefan Vodă. Crocmaz este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Ștefan Vodă și la 128 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3002 oameni. Satul Crocmaz a fost menționat documentar în anul 1595.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.