Mergi spre compartimentul: Cinematografia
21 octombrie 2014, 14:14 Cinematografia views 12001
Valeriu Jereghi lansează un proiect cinematografic internaţional
Foto: facebook.com/valeriu.jereghi
21 octombrie 2014, 14:14 Cinematografia views 12001

Valeriu Jereghi lansează un proiect cinematografic internaţional

Milika ne va scoate în lume, sunt convinşi realizatorii noului proiect cinematografic semnat de regizorul Valeriu Jereghi. La iniţiativa producătoarei şi regizoarei Lily Paul, stabilită cu traiul în Franţa, se toarnă scurtmetrajul „Milika", povestea unei copile care-şi împacă părinţii divorţaţi. Rolurile acestora sunt jucate de cîntăreţul Anatolie Mîrzenco şi avocata Violeta Gaşiţoi.

Nici măcar de ziua sa de naştere regizorul Valeriu Jereghi nu a avut odihnă. Dimpotrivă, a invitat, ieri, jurnaliştii în satul Butuceni, Orheiul Vechi, ca să vadă cum se filmează o scenă din scurtmetrajul „Milika", Jereghi fiind şi autorul scenariului. Rolul principal este jucat de Emilia, fiica de cinci ani a regizorului.

În film, pe lîngă actorul Boris Bechet, joacă avocata Violeta Gaşiţoi şi interpretul Anatolie Mîrzenco. Ei sunt părinţii personajului Milika.

Toţi actorii, mai ales cei neprofesionişti, îşi iau în serios rolurile. Dacă e nevoie, repetă o scenă de zeci de ori, căci miza e mare, cu această peliculă, realizatorii vor să ajungă pe piaţa cinematografică din Europa.

Sursa: tv7.md

Cuvinte cheie:

Cinematografie , film , Moldova

Comentarii

 (2)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1856
Populația:
11192 locuitori

Basarabeasca este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Basarabeasca. Amplasat în lunca rîului Cogîlnic şi Larga e situat la 101 km de Chișinău şi este un important nod feroviar în sud-estul republicii. Conform datelor recensămîntului din 2004, populaţia oraşului Basarabeasca constituie 11 192 locuitori. Localiatea Basarabeasca a fost înfiinţată în anul 1856 de către autorităţile Imperiului Rus, ca colonie evreiască, cu denumirea Romanovca.  

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.