Mergi spre compartimentul: Cinematografia
30 decembrie 2014, 14:13 Cinematografia views 9054
A fost lansat primul film documentar despre Mihai Volontir
Foto: moldpres.md
30 decembrie 2014, 14:13 Cinematografia views 9054

A fost lansat primul film documentar despre Mihai Volontir

Un film documentar despre actorul şi interpretul de muzică uşoară, Mihai Volontir, Artist al Poporului a fost prezentat în avanpremieră la Cinematograful „Odeon" din capitală, informează MOLDPRES.

Pelicula „Iubirile lui Mihai Volontir" a fost realizată în regia lui Vlad Druck şi Mircea Chistruga, iar scenariul a fost semnat de către Dumitru Olărescu. Producătorul lungmetrajului este Adela Matveev, directorul Societăţii „Moldcinema".

Solicitat de MOLDPRES, cineastul Dumitru Olărescu a precizat că este primul film documentar despre Mihai Volontir. „Distinsul artist ar fi meritat să aibă mai multe filme despre el. Pelicula cuprinde fragmente din spectacolele de teatru şi din filmele în care a jucat Mihai Volontir, dar şi mai multe piese de muzică uşoară în interpretarea sa", a precizat Dumitru Olărescu.

La rîndul său, Vlad Druck a menţionat că în film sînt prezentate momente mai puţin cunoscute din viaţa artistului. „Privind acest documentar, îl veţi cunoaşte mai bine pe omul Mihai Volontir", a declarat Vlad Druck, în cadrul unei conferinţe de presă, organizate înainte de prezentarea filmului.

Filmul „Iubirile lui Mihai Volontir" are o durată de 60 de minute şi un buget de 120 mii de lei.

Născut la 9 martie 1934 în comuna Olişcani, judeţul Orhei, Mihai Volontir şi-a sărbătorit anul acesta cea de-a 80-a aniversare. A realizat peste 120 de roluri în teatru şi film. Este unul dintre primii cavaleri ai „Ordinului Republicii".

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

Mihai Volontir , actori , film , Cinematografie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1922
Populația:
156 locuitori

Gura-Oituz este un sat din cadrul comunei Cotiujenii Mici, raionul Sîngerei. Localitatea se află la distanța de 27 km de orașul Sîngerei și la 114 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 156 de oameni. Satul Gura-Oituz a fost înființat în anul 1922.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.