Mergi spre compartimentul: Cinematografia
31 decembrie 2019, 18:00 Cinematografia views 37964
CINEMATOGRAFUL DE SEARĂ - Maria, Mirabela
31 decembrie 2019, 18:00 Cinematografia views 37964

CINEMATOGRAFUL DE SEARĂ - Maria, Mirabela

Descriere: Maria Mirabela este un basm muzical inspirat din povestea lui Ion Creangă "Fata babei şi fata moşneagului". Acesta este primul film moldovenesc în care sînt combinate jocul viu al actorilor şi desenul animat. Cu toate că nu a beneficiat de o tehnică sofisticată, Ion Popescu-Gopo a reuşit să creeze o poveste verosimilă, în care oameni şi desene animate comunică. Alături de surorile Maria şi Mirabela, în film apar şi o serie de personaje de desen animat, în primul rînd, broscoiul Oache, obsedat de ideea existenţei sale şi a semnificaţiei sale în împărăţia apelor. Oache, Scăpărici şi Omide întruchipeaza cele trei elemente vitale ale naturii: apa, focul şi aerul, fără de care nu există viaţă pe pămînt. Ideea filmului este că numai ajutînd pe alţii şi făcând lucruri bune poţi să te realizezi şi să te afirmi.

Regizor: I. Popescu-Gopo, N. Bodiul

Scenariu: I. Popescu-Gopo

Anul: 1981

Reamintim, că mai multe informații despre Istoria cinematografiei moldoveneştiSpeciile şi genurile cinematografieiFilmul televizatCineaştii moldoveniPersonalităţi ale cinematografiei puteţi găsi la compartimentul Cultura al proiectului moldovenii.md

Cuvinte cheie:

film , Cinematografie , cinematograf

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1570
Populația:
1645 locuitori

Chipeşca este un sat şi comună din raionul Şoldăneşti. Chipeşca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la 25 km de orașul Şoldăneşti și la 146 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1645 de oameni. Menționat documentar în 1570.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.