Mergi spre compartimentul: Cinematografia
13 noiembrie 2018, 14:40 Cinematografia views 11268
Trei filme moldovenești au fost prezentate la Londra
13 noiembrie 2018, 14:40 Cinematografia views 11268

Trei filme moldovenești au fost prezentate la Londra

Filmele moldovenești de scurt metraj „Ana", „Evadare" și „Chers Amis" au fost proiectate la Londra.

După prezentare, cei peste 350 de participanți la eveniment au avut posibilitatea de a degusta vinuri produse în Republica Moldova și de a admira lucrările pictorului moldovean Constantin Botezat, informează MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, peliculele prezentate abordează probleme cu care se confruntă păturile social vulnerabile din Republica Moldova, dar și din alte țări, inclusiv cele înalt dezvoltate.

Evenimentul a întrunit oficiali britanici, reprezentanți ai conducerii BERD și funcționari din cadrul băncii, membri ai corpului diplomatic, oameni de afaceri, reprezentanți ai mass-mediei locale, precum și ai comunității moldovenilor din Marea Britanie. Proiecția filmelor a fost urmată de discuții cu regizorii Natalia Șaufert, Nicolae Negară și Valeriu Andriuță.

Evenimentul a fost organizat de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) în cooperare cu Ambasada Republicii Moldova în Marea Britanie, cu scopul promovării imaginii țării noastre.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

film , Londra

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1806
Populația:
2498 locuitori

Chiriet-Lunga este un sat şi comună din UTA Găgăuzia. Chiriet-Lunga este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 27 km de municipiul Comrat și la 113 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 2498 de oameni. Satul Chiriet-Lunga a fost menționat documentar în anul 1806.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.