Mergi spre compartimentul: Cinematografia
25 septembrie 2019, 16:45 Cinematografia views 5198
Un moldovean a obținut premiul pentru ”Cel mai bun regizor”
25 septembrie 2019, 16:45 Cinematografia views 5198

Un moldovean a obținut premiul pentru ”Cel mai bun regizor”

Regizorul moldovean, Dumitru Grosei, a obținut cu filmul CĂLĂRAȘI – UN ȚINUT LA POARTA RAIULUI, premiul ”Cel mai bun regizor” la cea de-a V-a ediție a VIVA Film Festival 2019, care a avut loc în Sarajevo, în perioada 18 – 22 septembrie.

VIVA Film Festival intră în top 100 cele mai bune festivaluri din lume și unul din cele mai mari festivaluri din Bosnia-Herțegovina. Filmele selectate la acest festival sînt proiectate concomitent și în alte 17 orașe din Bosnia-Herțegovina. Festivalul are 3 categorii: film ecologic, film religios și film turistic, unde au fost selectate în concursul oficial 96 de filme din toate țările și continentele.

Menționăm că din iulie 2018 pînă acum, filmul CĂLĂRAȘI – UN ȚINUT LA POARTA RAIULUI, a adunat 20 selecții și 5 premii în țări ca: SUA, Rusia, Grecia, Olanda, Romînia, India, Letonia, Iran, Iraq, Bosnia – Herțegovina și Brazilia.

Recent, filmul CĂLĂRAȘI – UN ȚINUT LA POARTA RAIULUI, a mai înregistrat un record: este primul film din Republica Moldova căruia i s-a făcut o audiodescripție și subtitrare pentru spectatorii cu nevoi speciale de auz și văz. Audiodescripția filmului s-a făcut în cadrul proiectului „Dezvoltarea și popularizarea tehnicilor de audiodescripție a filmelor în Țările Partereriatului Estic„, finanțat de International Visegrad Fund și administrat de „Human Doc” din Polonia. Audiodescripția filmului a fost realizată de Alianţa INFONET (Chișinău) de către Victor Koroli, Viorel Zaporojan și Elena Cojocari. Acum filmul este disponibil și pentru această categorie de spectator, neglijată în țara noastră, aproape în totalitate.

Sursa: alternative-cinema.com

Cuvinte cheie:

premiu , regizor , Festival

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1948
Populația:
1199 locuitori

Găleştii Noi este un sat din cadrul comunei Găleşti, raionul Străşeni. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Strășeni și la 43 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1199 de oameni. Satul Găleștii Noi a fost înființat în 1948.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.