Mergi spre compartimentul: Cinematografia
08 noiembrie 2019, 10:30 Cinematografia views 4452
Regizorul moldovean a obținut Marele Premiu la Ethos Film Fest 2019
08 noiembrie 2019, 10:30 Cinematografia views 4452

Regizorul moldovean a obținut Marele Premiu la Ethos Film Fest 2019

Regizorul moldovean Dumitru Grosei a obținut Marele Premiu la prima ediție a Ethos Film Fest 2019, pentru filmul intitulat „Călărași – Un ținut la poarta raiului”. Evenimentul s-a desfășurat la Bistrița, în perioada 4 – 6 noiembrie, iar filmul regizorului moldovean a concurat cu alte 40 de filme etnografice realizate în 21 de ţări din întreaga lume.

Festivalul îşi propune descoperirea şi punerea în valoare a producţiilor de film şi fotografie cu tematică etnografică, avînd ca scop principal cercetarea, promovarea şi valorificarea specificului cultural etnografic local, naţional şi internaţional.

Filmul va mai avea în curînd 2 proiecții importante la Festivalul Filmului European, dedicat Conservării Patrimoniului Cultural la Baku, unde prezența regizorului va fi posibilă cu susținerea Centrului Național al Cinematografiei din Moldova și la Atena, unde proiecția este organizată de Asociația Doremi.

 

Menționăm că din iulie 2018 pînă acum, filmul „Călărași – un ținut la poarta raiului”, a adunat 23 de selecții și 6 premii în țări ca: SUA, Rusia, Italia, Grecia, Olanda, România, India, Letonia, Iran, Iraq, Azerbaidjan, Bosnia – Herțegovina și Brazilia.

Sursa: diez.md

Cuvinte cheie:

regizor , Festival , Cinematografie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1527
Populația:
800 locuitori

Sămănanca este un sat şi comună din raionul Orhei. Sămănanca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 17 km de orașul Orhei și la 35 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 800 de oameni. Satul Sămănanca a fost menționat documentar în anul 1527.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.