Mergi spre compartimentul: Cinematografia
05 noiembrie 2013, 09:52 Cinematografia views 7085
05 noiembrie 2013, 09:52 Cinematografia views 7085

Igor Cobîleanski va reprezenta R. Moldova la un festival de film din Germania


Foto: moldpres.md

Două filme semnate de regizorul moldovean Igor Cobileanski vor participa la Festivalul Internaţional de Film de la Cottbus, Germania. Evenimentul va avea loc în perioada 5-10 noiembrie şi va reuni cele mai reuşite proiecte cinematografice din Europa Centrală şi de Est, informează MOLDPRES, cu referire la un comunicat al Uniunii Cineaştilor.

Pelicula “La limita de jos a cerului” a fost selectată în competiţia oficială a festivalului, alături de alte nouă producţii europene. La secţiunea scurtmetraj, în competiţie va fi proiectat filmul “Colecţia de Arome”.

“La limita de Jos a Cerului” a fost produs la un studiou din România şi filmat în Republica Moldova la sfîrşitul anului 2010. Premiera mondială a filmului a avut loc la Karlovy Vary. Mai tîrziu, pelicula a fost prezentată la Festivalul Internaţional de Film de la Varşovia şi Festivalul Internaţional de Film de la Kiev “Molodist”.

“Colecţia de Arome” este o coproducţie moldo-română şi a fost prezentată în anul curent în premieră mondială la Festivalul Internaţional de Film de la Cannes, în secţiunea “Romanian Short Waves”.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

Festival , film , Germania

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1925
Populația:
575 locuitori

Crihana este un sat şi comună din raionul Orhei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Sirota, Crihana și Cucuruzenii de Sus. Localitatea se află la distanța de 25 km de oraşul Orhei şi la 67 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 575 de oameni. Satul Crihana a fost menționat documentar în anul 1925.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.