Mergi spre compartimentul: Sărbători şi obiceiuri
30 august 2015, 09:45 Sărbători şi obiceiuri views 10536
31 august 2015 – Sărbătoarea Limba Noastră
30 august 2015, 09:45 Sărbători şi obiceiuri views 10536

31 august 2015 – Sărbătoarea Limba Noastră

Pe 31 august întreaga țară va aduce omagiu Limbii noastre, iar în capitală se vor desfășura cîteva activități dedicate acestei sărbători naționale.

Începînd cu ora 10.00, pe Aleea Clasicilor din Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfînt" vor avea loc depuneri de flori, urmate de discursuri ale personalităților de cultură de la noi din țară. În continuare va fi un recital de muzică și poezie.

În după-amiaza zile, începînd cu ora 18.00 se desfășura un concert extraordinar în Piața Marei Adunări Naționale.

„Va fi o confruntare muzicală, un duel între o orchestră simfonică și o trupă de pop-rock. Va concerta Orchestra simfonică condusă de Dumitru Cîrciumaru și Alex Calancea Band cu soliștii: Andrei Jîlihovski, Mariana Bulicanu, Natalia Barbu, Natalia Roman, Tania Cerga, Cătălin Josan, Cristina Pintilie.

Aceștia vor interpreta creații internaționale, dar în primul rînd superbele melodii ale creatorilor noștri, nume sonore ale muzicii: Mihai Dolgan, Eugen Doga, Anatol Chiriac, Anatol Dumitraș, Ion Aldea-Teodorovici, Petre Teodorovici, pe versurile marilor poeți: Grigore Vieru, Dumitru Matcovschi, Anatol Ciocanu, etc.", a menționat șefa Direcției cultură, Ana Lucia Culev.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

Limba Noastră , Moldova , sarbatoare , concert , 2015

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1700
Populația:
2167 locuitori

Heciul Nou este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Trifănești și Heciul Nou. Satul Heciul Nou se află la distanța de 30 km de orașul Sîngerei și la 125 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2167 de oameni. Localitatea a fost menționată documentar în anul 1700.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.