Mergi spre compartimentul: Sărbători şi obiceiuri
05 octombrie 2015, 14:15 Sărbători şi obiceiuri views 24361
Moldova a sărbătorit Ziua Vinului (Foto)
05 octombrie 2015, 14:15 Sărbători şi obiceiuri views 24361

Moldova a sărbătorit Ziua Vinului (Foto)

La sărbătoarea noastră au sosit chiar și turiști din astfel de țări îndepărtate, precum Brasilia și Noua Zeelandă. Nimeni nu s-a așteptat la asemenea cerere sporită la tururile vitivinicole. Chiar în prima zi, 3 octombrie, dis-de-dimineață, pe parcarea din fața Hotelului „Turist" – punctul de plecare al autocarelor spre fabricile de vinuri și Orheiul Vechi – s-au adunat circa 500 de persoane. Doritorii au fost transportați de 13 autobuze și opt microbuze, arendate de Oficiul Național al Viei și Vinului, relatează NOI.md.

Sărbătoarea a început sîmbătă, la ora 9.00, cu înmînarea marelui premiu pentru merite deosebite în domeniul viticulturii și vinificației conducătorului și proprietarului Companiei „Asconi", Anatol Sîrbu. În acest scop, prim-ministrul Valeriu Streleț, ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Ion Sula, precum și reprezentanții corpului diplomatic au vizitat fabrica de vinuri din satul Puhoi, raionul Ialoveni.

Intrarea în „Asconi" a fost liberă pentru toți doritorii. În afară de excursii și degustări, oaspeții au fost așteptați de un complex de restaurante în stil național, cu bucătărie moldovenească, în care unele bucate se prepară într-un cuptor cu lemne. Întreprinderea produce un sortiment larg de vinuri, din care fiecare putea să aleagă vinul îndrăgit.

La Castelul Mimi a fost organizată o sărbătoare frumoasă, distractivă atît pentru maturi, cît și pentru copii. Pentru prima oară vizitatorii au avut acces în castelul lui Constantin Mimi – fondatorul acestei vinării, care a intrat în istoria plaiului nostru în calitate de președinte al Upravei Zemstvei Basarabiei și guvernatorul Basarabiei. În pofida faptului că reconstrucția nu a fost finalizată, clădirea deja impresionează prin grandoare.

Iar la una dintre pensiunile Complexului Natural „Orheiul Vechi" s-au întrunit reprezentanți ai Asociației Micilor Producători de Vinuri și ai companiilor mai mari, care li s-au alăturat. Aici puteau fi gustate multe vinuri noi, ca în fiecare an de Ziua Vinului.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

sarbatoare , Ziua vinului , vin

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
0 locuitori

Stălinești este un sat din raionul Ocnița, în componența comunei Corestăuți. Conform datelor recensămîntului din anul 2004 satul Stălineşti este complet depopulat. Satul Stălinești a fost întemeiat la începutul secolului XX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.