Mergi spre compartimentul: Sărbători şi obiceiuri
23 noiembrie 2015, 15:49 Sărbători şi obiceiuri views 8603
„Balul Brazilor de Crăciun” la Chișinău (Video)
23 noiembrie 2015, 15:49 Sărbători şi obiceiuri views 8603

„Balul Brazilor de Crăciun” la Chișinău (Video)

Pe data de 20 noiembrie, la Chișinău a fost inaugurată una dintre cele mai așteptate expoziții „Balul Brazilor de Crăciun", aflat la cea de-a V-a ediție. Zeci de persoane au pășit pragul Muzeului Național de Istorie a Moldovei pentru a admira creațiile studenților, dar și ale artiștilor consacrați, relatează NOI.md.

Publicul va avea ocazia să admire 57 de exponate prezentate la eveniment. Confecționați din pînză, ceramică, lemn, sticlă, hîrtie, perne și multe alte materiale, brazii vor încînta vizitatorii pînă pe 10 decembrie.

Cu această ocazie, programul muzeului gazdă a fost prelungit pînă la ora 19.00 în zilele de lucru și pînă la ora 18.00 în zilele de odihnă.

Pe 11 decembrie cele mai frumoase lucrări vor fi licitate și va fi desemnat cîștigătorul premiului „Cel mai frumos brad de Crăciun". De asemenea, va fi identificat bradul „Ales de vizitatori" ca fiind cel mai creativ.

La final, cîștigătorii concursului se vor alege cu daruri și premii bănești: două mii de lei pentru locul III, cinci mii de lei pentru locul II și șapte mii de lei pentru locul I. Totodată, vor fi oferiți trei mii de lei pentru bradul „Ales de Public".

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

brad , muzeu , expoziție , Crăciunul

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1923
Populația:
78 locuitori

Slobodca este un sat din cadrul comunei Ruseni, raionul Edineţ. Satul este situat la 7 km de orașul Edineț și la 213 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 78 de oameni. Satul Slobodca a fost înființat în anul 1923.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.