Mergi spre compartimentul: Sărbători şi obiceiuri
27 decembrie 2017, 11:45 Sărbători şi obiceiuri views 10710
Daruri pentru copii de sărbători
27 decembrie 2017, 11:45 Sărbători şi obiceiuri views 10710

Daruri pentru copii de sărbători

Moş Crăciun încă mai este în căutarea cadourilor pentru unii copii. Magazinele din Capitală sînt pline de cumpărători, iar meşterii artizanali care confecţionează jucării abia de reuşesc să facă faţă comenzilor.

Olesea Chirica a început să creeze jucării după ce a devenit mamă. În această perioadă, părinţii au optat pentru lucruri cât mai originale.

"Mă strădui să lucrez cu stofe din bumbac cu stofe naturale, umplutură care nu provoacă alergii. Am aşa un personaj foarte interesant, sunt nişte pisicuţe cochete, zâmbitoare", a declarat Olesea Chirica, meșteriță.

Prin magazine, părinţii caută, în special, jucării educative.

"Optăm mai mult pentru educative, pur şi simplu dezvoltă mentalitatea şi astea sunt dorinţele copilului", a spus un părinte.

"Pot să o îmbrac, mănîncă lapte şi pot să îi fac şi coafură. Are nişte ochi albaştri ca şi mine, are părul blond îmi place şi are părul lung", a zis o fetiță.

"De preferinţă ar fi de lemn, să fie din hîrtie de ce nu, confecţionate cu mâinele proprii handmade. Pentru copii încerci să nu observi preţurile, să observi calitatea", a spus un bărbat.

La mare căutare sînt şi gadgeturile de ultimă generaţie.

"O dronă vrem să cumpărăm. -Aşa, Dănut. - Da. Ne uităm după preţuri mai scumpe, mai ieftin, aşa ca înainte de sărbători. Sînt foarte scumpe", a spus un părinte.

Comercianţii spun că în această perioadă au crescut vînzările cu până la 30 la sută.

"Cel mai vîndut produs a fost ochelarii realitate virtuală. Foarte , foarte multe sau vândut. De asemenea,maşinuţe, dronele sînt în top acum, în trend, copii solicită. Căşti, diferite accesorii pentru telefon, smartphone", a zis Irina Grana, administratorul magazinului.

O jucărie handmade costă pînă la 200 de lei. Preţul pentru un constructor din plastic ajunge până la 3000 de lei, iar pentru o dronă părinţii trebuie să plătească şi pînă la 14 mii de lei.

Sursa: publika.md

Cuvinte cheie:

Anul Nou , cadouri , copii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1774
Populația:
1417 locuitori

Hîrtopul Mic este un sat din cadrul comunei Hîrtopul Mare, raionul Criuleni. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Criuleni și la 34 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1417 oameni. Satul Hîrtopul Mic a fost menționat documentar în anul 1774.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.