Mergi spre compartimentul: Sărbători şi obiceiuri
07 septembrie 2018, 11:15 Sărbători şi obiceiuri views 15627
În ce perioadă se va desfăşura Ziua Națională a Vinului în acest an
07 septembrie 2018, 11:15 Sărbători şi obiceiuri views 15627

În ce perioadă se va desfăşura Ziua Națională a Vinului în acest an

Cea de-a 17-a ediție a Zilei Naționale a Vinului va fi sărbătorită în acest an, pe 6 și 7 octombrie, informează Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

Potrivit unui comunicat de presă al instituției, în Piața Marii Adunări Naționale vor fi amenajate mai multe zone: Zona meșterilor populari, Curtea Țărănească, precum și o zonă de pictură. Vor fi improvizate trei sate moldovenești și va fi creat un „drum al vinului". De asemenea, a fost extinsă de trei ori zona sanitară pentru participanți și vizitatori.

Potrivit ministrului Liviu Volconovici, este important ca oaspeților sărbătorii să li se ofere oportunitatea de a cunoaște vinul de calitate, într-o atmosferă pe măsura așteptărilor lor.

Gheorghe Arpentin, directorul Oficiului Național al Viei și Vinului a remarcat că în cadrul sărbătorii se vor pune în valoare vinăriile din regiunile cu indicație geografică protejată. La eveniment vor participa cu circa 20 de producători mai mult decît în ediția de anul trecut.

De asemenea, spotul video cu referire la Ziua Națională a Vinului va fi difuzat atît în Moldova, cît și în Romînia, Polonia și China, pentru a promova vinăriile din regiunile cu indicație geografică protejată și a spori numărul de turiști.

Sursa: ipn.md

Cuvinte cheie:

vin , Ziua vinului

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1913
Populația:
512 locuitori

Cealîc este un sat şi comună din raionul Taraclia. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cealîc, Samurza și Cortenul Nou. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Taraclia și la 137 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 512 oameni. Satul Cealîc a fost întemeiat în anul 1913.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.