Mergi spre compartimentul: Sărbători şi obiceiuri
08 octombrie 2012, 11:14 Sărbători şi obiceiuri views 6270
08 octombrie 2012, 11:14 Sărbători şi obiceiuri views 6270

Moldova a sărbătorit Ziua Vinului

Mii de oameni au sărbătorit, sîmbătă şi duminică, la Centrul Internaţional Expoziţional „Moldexpo” cea de-a XI-a ediţie a Sărbătorii Vinului. La eveniment au participat 50 de întreprinderi de vinificaţie, 30 de întreprinderi de alimentaţie publică şi peste 100 de meşteri populari.

Anul aceasta, Ziua Vinului a fost organizată după un alt concept. Pentru prima dată, asociaţiile din indicaţiile geografice au participat şi s-au promovat sub brand de ţară. Totodată, la sărbătoare au fost prezente şi două companii din stînga Nistrului.

În cadrul sărbătorii, au fost organizate degustări publice de vinuri vechi de colecţie şi bucate tradiţionale moldoveneşti. "Este o sărbătoare minunată. Îmi place cum este organizată şi îmi place vinul moldovenesc ", a spus o vizitatoare pentru NOI.md.

Marelui Premiu pentru merite deosebite în domeniul vitivinicol pe anul 2012 a fost înmînat întreprinderii mixte "Vinăria Purcari" SRL, pentru fabricarea vinurilor de calitate înaltă, propagarea calităţii excelente a vinurilor moldoveneşti şi promovarea imaginii.

Sărbătoarea s-a încheiat cu spectacolul muzical "Dulce-i vinul".

Potrivit Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare, pentru organizarea sărbătorii s-au cheltuit în jur de un milion de lei.

 

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

vin , sarbatoare , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1869
Populația:
6204 locuitori

Stăuceni este un sat şi comună din municipiul Chișinău. Din componenţa comunei fac parte localităţile Goianul Nou și Stăuceni. Localitatea se află la distanța de 6 km de municipiul Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 6204 de oameni. Satul Stăuceni a fost menționat documentar în anul 1869.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.