Mergi spre compartimentul: Sărbători şi obiceiuri
02 martie 2013, 10:05 Sărbători şi obiceiuri views 7907
02 martie 2013, 10:05 Sărbători şi obiceiuri views 7907

Festivalul "Mărţişor" a fost inaugurat la Chişinău

Cea de-a 47-ea ediţie a Festivalului Internaţional de Muzică "Mărţişor" a fost inaugurată pe data de 1 martie la Palatul Naţional "Nicolae Sulac" din Chişinău, informează MOLDPRES.

La eveniment au fost prezenţi Preşedintele R. Moldova, Nicolae Timofti, Preşedintele Parlamentului, Marian Lupu, Premierul Vlad Filat, deputaţi în Parlament, membri ai Cabinetului de Miniştri, reprezentanţi ai corpului diplomatic acreditaţi la Chişinău, alte oficialităţi.

Preşedintele Nicolae Timofti a menţionat la inaugurare că festivalul are loc în perioada 1-10 martie la Chişinău. Totodată, concerte vor avea loc şi în raioanele ţării.

Preşedintele Fondului Interstatal de Colaborare Umanitară a Statelor-membre ale CSI, Armen Sîmbatan, a menţionat că "sînteţi un popor care are un mare trecut şi va avea un mare viitor".

La inaugurarea festivalului au evoluat Corul Naţional de Cameră, Orchestra fraţilor Advahov, Orchestra Companiei "Teleradio-Moldova", precum şi interpreţi din Rusia, Ucraina şi R. Moldova, notează MOLDPRES.

Cuvinte cheie:

Festival , muzica , concert

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1652
Populația:
5325 locuitori

Chetrosu este un sat şi comună din raionul Drochia. Chetrosu este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 7 km de orașul Drochia și la 190 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 5325 de oameni. Satul Chetrosu a fost menționat documentar în anul 1652.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.