Mergi spre compartimentul: Sărbători şi obiceiuri
10 mai 2024, 09:30 Sărbători şi obiceiuri views 1026
Cum s-a desfășurat Marșul Memoriei la Chișinău
10 mai 2024, 09:30 Sărbători şi obiceiuri views 1026

Cum s-a desfășurat Marșul Memoriei la Chișinău

Marșul Victoriei și procesiunea "Regimentul Nemuritor" au avut loc în capitala Republicii Moldova cu participarea a mii de oameni.

Participanții la eveniment s-au adunat la monumentul lui Ștefan cel Mare din centrul Chișinăului și au mers în coloană pe străzile centrale ale orașului pînă la Complexul Memorial «Eternitate» pentru a depune flori la mormintele celor căzuți în Marele Război pentru Apărarea Patriei.

Procesiunea a fost însoțită de o fanfară, care a interpretat cîntece din anii războiului, iar participanții au purtat flori și portrete ale rudelor lor, soldați de prima linie.

Marșul a fost condus de reprezentanți ai Comitetului Național "Victoria", ai Uniunii ofițerilor și ai Uniunii veteranilor războiului din Afganistan. În primele rînduri se aflau și reprezentanți ai blocului "Victoria", ai partidelor comunist și socialist, însă fără simboluri de partid, aceasta fiind una dintre condițiile impuse de organizatorii marșului.

Erau mulți adulți și copii în uniformele Armatei Roșii, mulți participanți aveau steaguri naționale și steaguri roșii ale Victoriei.

Cei adunați la marș au scandat: "Victorie!", "Ura!", "Ne amintim, ne mîndrim!".

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

marșul victoriei , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1599
Populația:
3238 locuitori

Bădiceni este un sat şi comună din raionul Soroca. Din componenţa comunei fac parte localităţile Grigorăuca și Bădiceni. Localitatea este situată la distanța de 20 km de oraşul Soroca şi la 182 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 3238 de oameni. Satul Bădiceni a fost menționat documentar în anul 1599.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.