Mergi spre compartimentul: Sărbători şi obiceiuri
17 septembrie 2013, 09:43 Sărbători şi obiceiuri views 6143
17 septembrie 2013, 09:43 Sărbători şi obiceiuri views 6143

Vize gratuite pentru străini de Ziua Națională a Vinului


Foto: karadeniz-press.ro

De Ziua Națională a Vinului, oaspeții din străinătate vor beneficia de vize gratuite al zecelea an consecutiv, anunță Centrul de Apel al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Din punct de vedere legal, aceasta facilitare este prevăzută pentru o perioadă de 30 de zile, 15 înainte de sărbătoare şi 15 zile după. În afara perioadei menţionate, viza de intrare-ieşire de tip C pentru R. Moldova costă 60 de euro.

Tradițional, Ziua Naţională a Vinului se desfăşoară la Chişinău în primul weekend din luna octombrie, la sfîrşitul sezonului de cules al strugurilor. Anul acesta, aflat la a 12-a ediţie, festivalul va avea loc pe 5-6 octombrie și va fi organizat din nou în Piața Marii Adunări Naționale.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

frontiera , viza , sarbatoare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1964
Populația:
720 locuitori

Grădiniţa este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Grădiniţa și Leuntea. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Căușeni și la 100 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 720 de oameni. Satul Grădinița a fost înființat în anul 1964.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.