Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
07 martie 2024, 16:30 Natura şi turismul views 71692
Cum să previi ofilirea florilor
07 martie 2024, 16:30 Natura şi turismul views 71692

Cum să previi ofilirea florilor

Oamenii de ştiinţă japonezi susţin că au descoperit gena din cauza căreia anumite specii de flori, la care înflorirea se limitează la o zi, se ofilesc rapid. Prin eliminarea unei gene numite EPHEMERAL1, durată de viaţă a fiecărei flori aproape s-a dublat, a declarat Kenichi Shibuya, unul dintre principalii autori ai unui studiu realizat de un institut de cercetare în agricultură şi produse alimentare din Tsukuba.

În timp ce "florile netratate au început să se ofilească la 13 ore de la ecloziune, cele care au fost modificate genetic au rămas înflorite timp de 24 de ore", a explicat cercetătorul.

Kenichi Shibuya a precizat că această descoperire ar putea permite elaborarea de metode pentru a prelungi viaţa florilor tăiate.

"Ar fi nerealist să modificăm genele a tot felul de flori, însă putem căuta alte modalităţi de a elimina gena incriminată, spre exemplu, făcând florile tăiate să absoarbă o soluţie care ar împiedica activarea genei", a mai spus Shibuya.

Sursa: jurnalul.ro

Cuvinte cheie:

flori , genetica , stiinta

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1482
Populația:
4995 locuitori

Mingir este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Semionovca și Mingir. Localitatea se află la distanța de 50 km de orașul Hîncești și la 80 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 4995 de locuitori. Satul Mingir a fost menționat documentar în anul 1482 cu denumirea Gura Ocoalelor.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.