Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
04 septembrie 2015, 09:54 Natura şi turismul views 10581
Lacul Beleu riscă să dispară
04 septembrie 2015, 09:54 Natura şi turismul views 10581

Lacul Beleu riscă să dispară

Potrivit specialiştilor, jumătate din suprafaţa iazului situat în raionul Cahul a secat deja din cauza lipsei de precipitaţii, iar cealaltă jumătate este în pericol.

Astfel, pe o suprafaţă de 300 de hectare, din totalul de 600 de hectare, a rămas doar mâl. Mai mult, a scăzut şi adâncimea medie a lacului, care în prezent este de30 de centimetri, iar adâncimea maximă e de un metru.

Responsabilii Rezervaţiei Prutul de Jos şi ai Agenţiei Ecologice din Cahul spun cătrebuie luate măsuri urgente, pentru a salva măcar ceea ce a rămas.

Potrivit Serviciul Hidrometeorologic de Stat, în Moldova sunt 57 de lacuri naturale şi aproximativ 3.400 de rezervoare artificiale de apă.

Reamintim că informații exhaustive despre zonele geografice ale Moldovei, rezervațiileresursele acvaticeflora și fauna Moldoveiturismul în Moldova,localitățile Moldovei și diasporei pot fi vizualizate la compartimentul NATURA și TURISMUL al proiectului moldovenii.md

 

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

lacuri , Moldova , natura , dispariție , ecologie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1716
Populația:
641 locuitori

Lipceni este un sat şi comună din raionul Rezina. Lipceni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, amplasat în valea rîului Ciorna, la o distanță de 18 km de orașul Rezina și la 113 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 641 oameni. Pentru prima dată satul Lipceni este menționat într-un document din anul 1716.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.