Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
19 iunie 2023, 17:00 Natura şi turismul views 27587
19 iunie 2023, 17:00 Natura şi turismul views 27587

Rezervatia naturală "Defileul Duruitoarea" (Foto)

Nu departe de orăşelul Costeşti, la est de satul cu acelaşi nume, curge rîul Duruitoarea, un afluent al rîului Ciugur, care a săpat în toltre un defileu adînc.

Pantele sale calcaroase abrupte sînt marcate de grote, înfrumuseţate cu stînci, ce au cele mai neobişnuite forme. Grota Duruitoarea Veche este cunoscută ca o aşezare străveche din epoca de piatră. Ea constă din trei încăperi cu lungimea totală de 49 de m, lăţimea de 5-9 m.

În rezultatul săpăturilor arheologice aici au fost descoperite pietrificaţii din epoca de gheaţă şi rămăşiţe ale unei civilizaţii străvechi, care au făcut-o cunoscută în lumea întreagă. Trebuie să menşionăm, că natura, relieful acestor locuri şi bogăţia monumentelor istorice şi arhitecturale uimesc pînă şi imaginaţia noastră. Trebuie să luăm în consideraţie, că la numai 12-15 km pe teritoriul raionului Glodeni este situată rezervaţia naturală „Pădurea domnească”, care este un teritoriu foarte atractiv pentru investiţii, în special, în obiecte turistice.

Rezervaţia naturală − „Defileul Duruitoarea” − album foto

Cuvinte cheie:

Moldova , rezervaţie , defileu

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1897
Populația:
9325 mii locuitori
Logo

Ocniţa este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Ocniţa. Amplasat  pe malul drept al rîului Nistru, la hotar cu Ucraina, oraşul se află la o distanţă de 230 km de Chișinău. Ocniţa este cel mai nordic punct feroviar din Republica Moldova. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 9325 locuitori. Apariţia Ocniţei este legată de construcţia, la sfîrşitul secolului XIX, a căii ferate Bălţi-Cernăuţi. Localitatea Ocniţa, care a stat la originile oraşului de azi, a apărut pe lîngă staţia Ocniţa în anul 1897.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.