Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
27 august 2016, 10:40 Natura şi turismul views 4560
Soare şi cer senin de Ziua Independenţei Moldovei
27 august 2016, 10:40 Natura şi turismul views 4560

Soare şi cer senin de Ziua Independenţei Moldovei

Pe tot parcursul zilei de astăzi vom avea parte de soare şi de cer senin. Temperatura aerului, în centrul ţării, va ajunge până la 29 de grade. În nord se vor înregistra 28 de grade, iar în sud vor fi 30.

Canicula revine la începutul săptămînii viitoare, cînd maxima termică va depăși 33 de grade Celsius. Luni și marți, aproape întreg teritoriul țării va fi sub cod galben de caniculă, iar pînă miercuri rămîne în vigoare cel de secetă hidrologică. Avertizarea de pericol excepțional de incendii este valabilă pînă vineri.

Pentru a evita problemele de sănătate provocate de caniculă, medicii le recomandă oamenilor să consume cât mai multe lichide, fructe și legume.

Serviciul Situaţiilor Excepţionale îi îndeamnă pe oamenii să nu dea foc deşeurilor menajere în locuri neautorizate. Şi asta pentru că există riscul izbucnirii incendiilor.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

meteo , vremea , soare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1830
Populația:
1242 locuitori

Troiţcoe este un sat şi comună din raionul Cimişlia. Troiţcoe este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Cimișlia și la 93 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1242 de oameni. Satul Troițcoe a fost menționat documentar în anul 1830.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.