Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
07 septembrie 2016, 16:10 Natura şi turismul views 5690
Oraşul desemnat destinaţia turistică a anului 2016, în Europa
07 septembrie 2016, 16:10 Natura şi turismul views 5690

Oraşul desemnat destinaţia turistică a anului 2016, în Europa

Cele mai importante premii oferite în industria turismului au fost acordate în Sardinia, Italia, în cadrul galei World Travel Awards, ajunsă la ediţia cu numărul 23. Trofeul la categoria destinaţia turistică europeană a anului 2016 a fost primită de acelaşi oraş care a reuşit să câştige voturile specialiştilor şi anul trecut.

Astfel, pentru cel de al doilea an la rând, oraşul Sankt Petersburg, din Rusia, a fost desemnat destinaţia turistică europeană a anului 2016, în cadrul decerenării premiilor World Travel Awards Europe.

Insula europeană a anului a fost desemnată Madeira, din Portugalia, în timp ce oraşul francez Lyon a fost ales câştigător la categoria cea mai bună destinaţie city-break, în faţa unor „competitor" redutabili ca Roma, Madrid, Londra, Lisabona sau Berlin, scrie Adevarul.

Portugalia a primit trofeul pentru cea mai bună destinaţie de plajă a anului pentru Algarve, în defavoarea unor locuri extrem de populare pentru petrecerea vacanţelor în sezonul estival, precum Mallorca, Spania, sau Corfu, în Grecia.

Pestana Porto Santo All Inclusive & Spa Beach Resort, tot din Portugalia, a fost ales cel mai bun hotel all inclusive, Lufthansa este anul acesta cea mai bună companie aeriană la clasa economic, în timp ce Norwegian Air Shuttle a fost considerată cea mai bună companie low-cost din Europa, fiind a doua ca mărime din Scandinavia.

Suprinzătoare a fost alegerea la secţiunea „destinţia europeană turistică a anului", Muzeul maritim Titanic din Blefast, Irlanda, inaugurat în 2012.

Clădirea cu un design impresionat, ridicată pe locul şantierului naval unde a fost construit celebrul vas Titanic în urmă cu peste 100 de ani, a fost preferată unor obiective turistice ca Acropola din Atena, Palatul Buckingham, în Marea Britanie, catedrala La Sagrada Familia, din Barcelona, Spania, Turnul Eiffel, Paris, sau Colosseumul, Roma.

Sursa: www.realitatea.md

Cuvinte cheie:

Sankt-Petersburg , turism , destinație

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1929
Populația:
81 locuitori

Antonovca este un sat din cadrul comunei Prajila, raionul Floreşti. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Florești și la 151 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 81 de oameni. Satul Antonovca a fost înființat în anul 1929.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.