Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
11 februarie 2012, 10:50 Natura şi turismul views 4824
11 februarie 2012, 10:50 Natura şi turismul views 4824

Primăvara se aşteaptă inundaţii pe Nistru

În primăvara  se aşteaptă inundaţii pe Nistru, informează agenția de presă Novii reghion.

În munţi au căzut circa 500 - 600 mm de zăpadă. În prezent situația nu prezintă pericol, la Hidrocentrala de la Novodnestrovsc sînt aruncate doar  50 de metri cubi de apă pe secundă, astfel încît în lacul de acumulare de la Dubăsari se poate aduna apa. Dar primavara sînt așteptate inundații.

Situaţia va depinde de intensitatea topirii zăpezii şi de precipitaţii, precum şi de acțiunile coerente ale serviciilor relevante şi de cooperare în timp util cu colegii ucraineni.

În timpul revărsării Nistrului în 2010 a avut loc evacuarea copiilor din taberele de vară şi consolidarea digurilor. Situaţia cea mai complicată este în raionul Slobozia unde circa  30 de sectoare ale barajului necesită reparaţii.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1888
Populația:
1473 locuitori

Iliciovca este un sat și comună din raionul Floreşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Maiscoe și Iliciovca. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Floreşti şi la 151 km de Chişinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1473 de oameni. Satul Iliciovca a fost menționat documentar în anul 1888 cu denumirea Nicolaevca.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.