Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
11 ianuarie 2017, 10:47 Natura şi turismul views 5083
Restricții de traversare a frontierei cu Ucraina din cauza ninsorilor
11 ianuarie 2017, 10:47 Natura şi turismul views 5083

Restricții de traversare a frontierei cu Ucraina din cauza ninsorilor

/10.09/ Poliția de Frontieră precizează că prin punctele de trecere „Giurgiulești-Reni", „Vulcănești", „Mirnoe", „Cișmichioi", „Ceadîr-Lunga-1", „Ceadîr-Lunga-2" și „Basarabeasca" este autorizată trecerea frontierei de stat, însă pe motiv că ninsorile abundente au blocat căile de acces pe teritoriul Ucrainei, unitățile de transport nu-și pot continua drumul. Astfel, șoferii sunt nevoiți să facă cale întoarsă.

/09.13/ Punctele de trecere „Giurgiulești - Reni", „Cișmichioi", „Vulcănești", „Mirnoe" și „Cairaclia" și-au sistat activitatea.

/09.07/ În legătură cu blocarea căilor de acces pe teritoriul Ucrainei, cauzată de ninsori abundente, sunt consemnate restricții de trafic prin posturile vamale „Ceadîr-Lunga 1", „Ceadîr-Lunga 2", „Basarabeasca", „Mirnoe", „Vulcănești" și „Cișmichioi". Totodată, din cauza condițiilor climaterice nefavorabile, prin punctele de trecere „Tudora" și „Palanca" nu este autorizată trecerea transportului de mare tonaj, transmite IPN.

Din cauza formării podurilor de gheață peste rîul Nistru, rămâne sistată activitatea posturilor vamale de tip debarcader „Soroca" și „Cosăuți". La fel, punctele de trecere de tip debarcader, „Soroca", „Cosăuți" și „Vasilcău" rămîn nefuncționale.

Sursa: ipn.md

Cuvinte cheie:

frontiera , Ucraina , restrictie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1668
Populația:
171 locuitori

Zăicani este un sat din cadrul comunei Ratuş, raionul Teleneşti. Localitatea se află la distanța de 11 km de oraşul Teleneşti şi la 80 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 171 de oameni. Satul Zăicani a fost menționat documentar în anul 1668.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.