Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
11 februarie 2024, 15:00 Natura şi turismul views 13381
Cele mai frumoase castele istorice din lume (Foto)
11 februarie 2024, 15:00 Natura şi turismul views 13381

Cele mai frumoase castele istorice din lume (Foto)

Cele mai frumoase castele din toată lumea, menite să protejeze și să ofere cămin familiilor regale, oferă o priveliște spectaculoasă călătorilor care pot păși după porțile acestor construcții magnifice.

1. Alhambra, Spania

Alhambra este perla orașului Granada și scrisoarea de dragoste a Europei pentru cultura Mauri, unde frunzele foșnesc, iar fîntînele arteziene țîșnesc necontenit. Jumătate castel, jumătate cetate, Alhambra este construcția care impresionează prin arhitectura medievală și cozile de vizitatori.

2.Castelul Alnwick, Marea Britanie

Cel mai mare castel locuit din Europa. Palatul este rezidența Ducelui de Northumberland și familiei acestuia. Acest castel a fost utilizat drept castelul școlii Hogwarts în primele două filme din seria Harry Potter.

3.Amberfort, India

Această cetate magnifică implică un castel complex, costruit din gresie galbenă și roz, marmură albă și este împărțit în 4 secțiuni distincte, fiecare avînd curtea sa. Castelul poate fi vîzut în timp ce călăriți un elefant, una dintre cele mai populare atracții turistice.

4. Arg-E Bam, Iran

Bam cum mai este numit castelul, este situat în deșert pe Platoul Iranian. Acesta era amplasat la o răscruce importantă dintre rutele comerciale. După cutremurul din 2003 mulți pereți au fost distruși însă proprietatea UNESCO este încet restaurată.

5. Castelul Blarney, Irlanda

De 200 de ani oamenii merg la faimoasa rocă Blarney pentru a o săruta pentru a primi darul expresivității. Pentru a săruta roca visitatorii erau nevoiți să își riște viața, fiind ținuți doar de picioare. În zilele de astăzi sărutarea pietrei este mult mai sigură, vizitatorii sînt nevoiți să se culce pe spate și să se țină de parapet.

6. Castelul Bran, România

Castelul Transilvanian care l-a inspirat pe Bram Stocker să scrie nuvela Dracula, este considerat una dintre cele mai frumoase rezidențe a familiilor regale din Europa și din lume.

7. Citadela din Cairo, Egipt

Urmărind istoria unui oraș din piatră, construcția citadelei a fost începută la 1176 de Saladin drept o fortificație contra Crusaderilor și a slujit casă pentru conducătorii Egiptului timp de 700 de ani. În colecția acesteia intră diferite moscheie, cateva palate, muzee și terase care oferă o imagine magnifică a orașului.

8. Castello di Sarmmezzano, Italia

Toscana este cunoscută pentru arta sa renascentină și pentru castelul părăsit di Sarmmezzano. Construit în secolul 17, castelul în stilul Mauri a suferit o schimbare coloristică în anii 1800. În acest timp aici a locuit politicianul Ferdinando Panciatichi Ximenes d'Aragona, care avea o pasiune pentru arhitectură.

9. Chîteau de Chambord, Franța

Probabil unul dintre cele mai cunoscute castele din Franța, castelul Chambord este construit în stil renscentin și în secolul 16 a servit ca reședință regală temporară unde Francois I a petrecut doar cîteva săptămîni.

10. Castelul Edinburgh, Scoția

Cetatea istorică Castelul Edinburgh domină orizontul orașului din poziția sa pe Castle Rock. Arheologii consideră că acest teritoriu a fost ocupat de către oameni din secolui 2 î.C..

Sursa: diez.md

Cuvinte cheie:

castel , istoria , turism

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1771
Populația:
680 locuitori

Pociumbăuţi este un sat şi comună din raionul Rîşcani. Pociumbăuţi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, care se află la distanța de 25 km de orașul Rîșcani și la 205 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 680 de oameni. Satul Pociumbăuți a fost menționat documentar în anul 1771.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.