Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
01 martie 2017, 16:25 Natura şi turismul views 70277
Moldovenii nu vor avea drept de ședere în Marea Britanie
01 martie 2017, 16:25 Natura şi turismul views 70277

Moldovenii nu vor avea drept de ședere în Marea Britanie

Începînd cu luna martie a acestui an moldovenii care dețin cetățenia română ar putea putea rămîne fără dreptul de muncă și ședere în Marea Britanie.

Prim-ministrul Marii Britanii, Theresa May, intenționează să limiteze dreptul de ședere pe teritoriul țării pentru cetățenii Uniunii Europene, după anunțarea demarării procedurii de ieșire din UE (Brexit), scrie The Independent.

Autoritățile britanice sînt îngrijorate de faptul că după luarea unei astfel de decizii (demararea procedurii de Brexit), jumătate dintre cetățenii României și Bulgariei vor năvăli pe teritoriul Marii Britanii. Termenul limită este de 15 martie 2017. După această dată, românilor nou-sosiți nu li se va acorda dreptul de ședere permanentă pe teritoriul Marii Britanii.

Totuși, potrivit acestui plan, drepturile celor 3,6 milioane de cetățeni din UE care locuiesc deja în Marea Britanie și ale altor persoane care vor veni înainte de această dată vor fi protejate — dacă aceeași măsură se va aplica şi în cazul cetățenilor britanici care trăiesc în UE.

O sursă guvernamentală a declarat pentru Telegraph: „Ni s-a sugerat că Comisia Europeană ar putea încerca să ne constrîngă să îi protejăm pe toți cei care vor sosi aici pînă la momentul ieșirii (Marii Britanii) din UE. Am putea ajunge la situaţia ca jumătate dintre Romînia și Bulgaria să vină aici dacă vom aștepta atît de mult", a mai subliniat sursa.

Sursa: sputnik.md

Cuvinte cheie:

Marea Britanie , turism , migratie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Municipiu
Prima atestare:
1408
Populația:
93000 locuitori
Logo

Bender este un municipiu din Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 61 km de Chișinău. În componența orașului este inclusă comuna Proteagailovca. Conform datelor din anul 2011, populaţia localității constituia 93 000 de oameni. Localitatea Bender a fost menționată documentar în anul 1408 cu denumirea Tighina.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.