Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
05 aprilie 2017, 10:31 Natura şi turismul views 3262
La Chișinău a fost inaugurat Consulatul Onorific al Muntenegrului (Foto)
05 aprilie 2017, 10:31 Natura şi turismul views 3262

La Chișinău a fost inaugurat Consulatul Onorific al Muntenegrului (Foto)

Secretarul General al Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Anatol Vangheli, şi ministrul Afacerilor Externe al Muntenegrului, Srđan Darmanović, au inaugurat astăzi, în cadrul unei ceremonii solemne, primul Consulat Onorific al Muntenegrului în Republica Moldova, transmite MOLDPRES citînd Serviciul de informare și comunicare cu mass-media al MAEIE.

Anatol Vangheli a menţionat că deschiderea Consulatului Onorific va contribui la intensificarea relaţiilor comercial-economice, stimulînd investiţiile bilaterale şi contactele dintre reprezentanţii comunităţilor de afaceri din ambele ţări. „Consulatul Onorific are un rol important şi în promovarea turismului. Sperăm ca în viitorul apropiat să fie organizat un forum naţional al companiilor care oferă servicii în acest sector", a subliniat Secretarul General al MAEIE.

Ministrul Srđan Darmanović a evidenţiat că posibilităţile de cooperare economică dintre Republica Moldova şi Muntenegru se vor lărgi, exprimîndu-şi certitudinea că noul Consul Onorific va contribui la îmbunătăţirea raporturilor comerciale bilaterale.

La rîndul său, Consulul Onorific al Muntenegrului în Republica Moldova, Andrei Stratan, a exprimat apreciere pentru încrederea acordată de către autorităţile ambelor state şi a subliniat angajamentul său pentru dinamizarea relaţiilor bilaterale dintre ambele ţări.

La eveniment au participat reprezentanţi ai Corpului diplomatic acreditat în Republica Moldova, precum şi reprezentanţi ai mediului de afaceri.

Inaugurarea Consulatului Onorific al Muntenegrului în Republica Moldova s-a înscris în cadrul măsurilor de marcare a 10 ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice moldo-muntenegrene.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

Muntenegru , turism , consulat , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1670
Populația:
2010 locuitori

Hincăuţi este un sat și comună din raionul Edineț. În componența comunei Hincăuți intră satele Hincăuți, Clișcăuți și Poiana. Satul Hincăuți se află la o distanță de 18 km de orașul Edineț și la 224 km de Chișinău. La 01.01.2008 populaţia comunei constituia 2010 persoane. Prima atestare documentară a satului Hincăuți din ținutul Hotin datează din 20 decembrie 1670.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.